Jednoduchý recept

Čínské zelí s vepřovým bůčkem

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 47331
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

0,5 kávová lžička Chilli koření mleté
2 kávová lžička Cukr krupice
1 polévková lžíce Ocet vinný
3 polévková lžíce Olej olivový
3 polévková lžíce Omáčka sójová
2 kávová lžička Solamyl
1 kávová lžička Sůl
100 g Vepřový bok
2 dl Voda pitná
1 ks Zelí čínské

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 180 kcal
Kilojoule 753kJ
2% Sacharidy 8 g
20% Tuky 15 g
11% Sodík 216 mg
8% Bílkoviny 4 g

Čínské zelí s vepřovým bůčkem postup přípravy receptu:

1

Maso nakrájíme na kostičky, dáme do misky, promícháme s polovinou sójové omáčky a necháme odležet.

2

Z listů zelí odkrojíme silnější spodní dužnaté části, opláchneme je, necháme okapat a pak šikmo nakrájíme.

3

V míse metlou smícháme vodu, druhou polovinu sójové omáčky, Solamyl, cukr a ocet.

4

V pánvi rozehřejeme olej, vložíme do něj nakrájený bůček, posypeme chilli kořením a prudce za stálého míchání 3 minuty smažíme. Pak přidáme nakrájené zelí, smažíme a mícháme ještě 5 minut. Směs zalijeme vodou se Solamylem a přísadami. Stále mícháme a když omáčka začne houstnout, odstavíme pánev z ohně. Omáčka by měla být hnědá, zelí sklovité, lesklé a průhledné.

Poznámka

Tradiční čínské mírně pálivé jídlo s nakyslou chutí. Nejvhodnější přílohou je vařená rýže nebo pečivo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept