Jednoduchý recept

Hlávkové zelí s vepřovým masem po čínsku

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 47332

Ingredience

1 kávová lžička Kmín mletý
2 polévková lžíce Ocet vinný
6 polévková lžíce Olej olivový
1 polévková lžíce Omáčka sójová
1 ks Pórek
1 kávová lžička Solamyl
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vaječný bílek slepičí
1 kávová lžička Vegeta
100 g Vepřová kýta
1 dl Voda pitná
1 ks Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 531 kcal
Kilojoule 2 221kJ
24% Sacharidy 85 g
19% Tuky 14 g
33% Sodík 670 mg
49% Bílkoviny 28 g

Hlávkové zelí s vepřovým masem po čínsku postup přípravy receptu:

1

Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. V míse rozmícháme ve vodě Solamyl a vaječný bílek. Do směsi dáme nakrájené maso, promícháme a necháme odležet.

2

Pórek omyjeme a nakrájíme šikmo na delší proužky. Zelí opláchneme, odstraníme z něj košťál a silná žebra. Ze slabších částí listů nakrájíme nudličky.

3

V pánvi rozehřejeme polovinu oleje a vložíme na něj zelí. Ihned posolíme a stále mícháme, smažíme přibližně 5 až 8 minut. Zelí musí zůstat polosyrové.

4

V druhé pánvi na rozpáleném zbylé části oleje prudce osmažíme za stálého míchání maso, obalené v směsi Solamylu, vody a bílku. Když zbělá, přendáme obsah pánve k zelí. Přisypeme nakrájený pórek, podle chuti přidáme sójovou omáčku, kmín, Vegetu a sůl. Na závěr přidáme pro zvýraznění chuti ocet, směs důkladně promícháme a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept