Hlávkové zelí s vepřovým masem po čínsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hlávkové zelí s vepřovým masem po čínsku
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 47332 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kávová lžička | Kmín mletý |
2 polévková lžíce | Ocet vinný |
6 polévková lžíce | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 ks | Pórek |
1 kávová lžička | Solamyl |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
1 kávová lžička | Vegeta |
100 g | Vepřová kýta |
1 dl | Voda pitná |
1 ks | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 85g |
---|---|
Cholesterol | 33,5mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 57g |
Vitamín A | 983,5mg |
Vitamín B6 | 1,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 387,4mg |
Vitamín E | 3,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ocet vinný, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Vepřová kýta, Voda pitná, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kmín mletý, Olej olivový, Omáčka sójová, Pórek, Solamyl, Vegeta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hlávkové zelí s vepřovým masem po čínsku postup přípravy receptu:
1 | Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky. V míse rozmícháme ve vodě Solamyl a vaječný bílek. Do směsi dáme nakrájené maso, promícháme a necháme odležet. |
2 | Pórek omyjeme a nakrájíme šikmo na delší proužky. Zelí opláchneme, odstraníme z něj košťál a silná žebra. Ze slabších částí listů nakrájíme nudličky. |
3 | V pánvi rozehřejeme polovinu oleje a vložíme na něj zelí. Ihned posolíme a stále mícháme, smažíme přibližně 5 až 8 minut. Zelí musí zůstat polosyrové. |
4 | V druhé pánvi na rozpáleném zbylé části oleje prudce osmažíme za stálého míchání maso, obalené v směsi Solamylu, vody a bílku. Když zbělá, přendáme obsah pánve k zelí. Přisypeme nakrájený pórek, podle chuti přidáme sójovou omáčku, kmín, Vegetu a sůl. Na závěr přidáme pro zvýraznění chuti ocet, směs důkladně promícháme a podáváme. |