Jednoduchý recept

Kořenová zelenina s vepřovým masem po čínsku

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (100%)
ID receptu: 47334
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Celer bulvový
1 ks Cibule
1 kávová lžička Kmín mletý
2 ks Mrkev kořen
1 polévková lžíce Ocet vinný
4 polévková lžíce Olej olivový
2 ks Petržel kořen
1 kávová lžička Solamyl
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vaječný bílek slepičí
1 kávová lžička Vegeta
50 g Vepřová kýta
1 dl Voda pitná
1 kávová lžička Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 372 kcal
Kilojoule 1 556kJ
10% Sacharidy 35 g
485% Tuky 364 g
34% Sodík 688 mg
28% Bílkoviny 16 g

Kořenová zelenina s vepřovým masem po čínsku postup přípravy receptu:

1

Mrkev, celer a petržel oškrábeme, omyjeme a nastrouháme na delší plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Maso omyjeme, osušíme, pokrájíme na nudličky.

2

V míse metlou rozmícháme ve vodě Solamyl a vaječný bílek, do směsi přidáme maso, promícháme.

3

V pánvi rozehřejeme olej, maso na něm zprudka smažíme přibližně 2 minuty. Když zbělá, přidáme připravenou zeleninu a za stálého míchání smažíme dalších 5 - 8 minut. Na závěr přisypeme kmín, zázvor, Vegetu, osolíme a dochutíme octem. Směs důkladně promícháme, rozdělíme na servírovací talíře a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé. Maso je možné přiipravit stejným způsobem například jen s mrkví nebo celerem. Chutná je také samotná zeleninová směs bez masa s kořením.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept