Vepřové maso s pórkem po čínsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové maso s pórkem po čínsku
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 47335 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 polévková lžíce | Olej olivový |
3 polévková lžíce | Omáčka sójová |
2 ks | Pórek |
1 kávová lžička | Solamyl |
1 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Vegeta |
150 g | Vepřová kýta |
1 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 50g |
---|---|
Cholesterol | 50,3mg |
Draslík | 881,3mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 42,4mg |
Vitamín E | 3,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl, Vepřová kýta, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Omáčka sójová, Pórek, Solamyl, Vegeta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové maso s pórkem po čínsku postup přípravy receptu:
1 | Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na malé plátky. |
2 | V míse metlou ve vodě rozmícháme Solamyl a lžíci sójové omáčky, přidáme pokrájené maso, promícháme a necháme odležet. |
3 | Pórek opláchneme, necháme okapat, rozkrájíme na silnější kolečka. |
4 | V pánvi rozehřejeme polovinu oleje, na něm prudce osmahneme naložené plátky masa. Když maso zbělá, přilijeme druhou polovinu oleje, přidáme nakrájený pórek, který ihned posolíme, aby rychleji změkl. Smažíme za stálého míchání, když pórek začne uvadat, přidáme zbylou sójovou omáčku a Vegetu. Směs stále mícháme a smažíme ještě přibližně 2 minuty. Podle chuti osolíme, ještě jednou důkladně promícháme, rozdělíme na servírovací talíře a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.