Jednoduchý recept

Pálivé vepřové maso s pórkem

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 47336
Kategorie: Maso

Ingredience

4 polévková lžíce Olej olivový
2 dl Olej slunečnicový
3 polévková lžíce Omáčka sójová
2 kávová lžička Paprika mletá pálivá
2 ks Pórek
1 kávová lžička Solamyl
1 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Vegeta
150 g Vepřová kýta
1 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 693 kcal
Kilojoule 2 901kJ
7% Sacharidy 26 g
84% Tuky 63 g
13% Sodík 251 mg
18% Bílkoviny 10 g

Pálivé vepřové maso s pórkem postup přípravy receptu:

1

Nejdříve připravíme čínský pálivý olej: v malé pánvi zahřejeme na přibližně 70 stupňů slunečnicový olej, do něj přidáme pálivou papriku. Promícháme, pánev odstavíme, nakloníme a když paprika klesne, přelijeme zbarvený ochucený olej do sklenice.

2

Připravíme si také maso a pórek: maso myjeme, osušíme a nakrájíme na malé plátky. V míse metlou ve vodě rozmícháme Solamyl a lžíci sójové omáčky, přidáme pokrájené maso, promícháme a necháme odležet. Pórek opláchneme, necháme okapat a rozkrájíme na silnější kolečka.

3

V pánvi rozehřejeme polovinu oleje, na něm prudce osmahneme nakrájené naložené plátky masa. Když maso zbělá, přilijeme zbytek oleje a přidáme nakrájený pórek, který ihned posolíme, aby rychleji změkl. Smažíme za stálého míchání, když pórek začne uvadat, přidáme zbylou sójovou omáčku a Vegetu. Směs stále mícháme a smažíme ještě přibližně 2 minuty. Podle chuti přidáme čínský pálivý olej, znovu jednou důkladně promícháme, rozdělíme na servírovací talíře a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé. Pro přípravu pálivého čínského oleje můžeme místo papriky použít chilli koření.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept