Pálivé vepřové maso s pórkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pálivé vepřové maso s pórkem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 47336 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 polévková lžíce | Olej olivový |
2 dl | Olej slunečnicový |
3 polévková lžíce | Omáčka sójová |
2 kávová lžička | Paprika mletá pálivá |
2 ks | Pórek |
1 kávová lžička | Solamyl |
1 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Vegeta |
150 g | Vepřová kýta |
1 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 25,1mg |
Draslík | 452,4mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,5mg |
Vitamín E | 22,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej slunečnicový, Sůl, Vepřová kýta, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Omáčka sójová, Paprika mletá pálivá, Pórek, Solamyl, Vegeta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pálivé vepřové maso s pórkem postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve připravíme čínský pálivý olej: v malé pánvi zahřejeme na přibližně 70 stupňů slunečnicový olej, do něj přidáme pálivou papriku. Promícháme, pánev odstavíme, nakloníme a když paprika klesne, přelijeme zbarvený ochucený olej do sklenice. |
2 | Připravíme si také maso a pórek: maso myjeme, osušíme a nakrájíme na malé plátky. V míse metlou ve vodě rozmícháme Solamyl a lžíci sójové omáčky, přidáme pokrájené maso, promícháme a necháme odležet. Pórek opláchneme, necháme okapat a rozkrájíme na silnější kolečka. |
3 | V pánvi rozehřejeme polovinu oleje, na něm prudce osmahneme nakrájené naložené plátky masa. Když maso zbělá, přilijeme zbytek oleje a přidáme nakrájený pórek, který ihned posolíme, aby rychleji změkl. Smažíme za stálého míchání, když pórek začne uvadat, přidáme zbylou sójovou omáčku a Vegetu. Směs stále mícháme a smažíme ještě přibližně 2 minuty. Podle chuti přidáme čínský pálivý olej, znovu jednou důkladně promícháme, rozdělíme na servírovací talíře a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Pro přípravu pálivého čínského oleje můžeme místo papriky použít chilli koření.