Jednoduchý recept

Vepřové maso s paprikou na čínský způsob

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 47337

Ingredience

0,5 kávová lžička Cukr krupice
1 kávová lžička Ocet vinný
3 polévková lžíce Olej olivový
2 polévková lžíce Omáčka sójová
3 ks Paprika červená
1 kávová lžička Solamyl
1 kávová lžička Vegeta
150 g Vepřová kýta
1 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 295 kcal
Kilojoule 1 233kJ
3% Sacharidy 9 g
28% Tuky 21 g
2% Sodík 48 mg
28% Bílkoviny 16 g

Vepřové maso s paprikou na čínský způsob postup přípravy receptu:

1

Maso myjeme, osušíme a nakrájíme na malé plátky.

2

V míse metlou rozmícháme vodu, Solamyl a lžíci sójové omáčky, přidáme pokrájené maso, promícháme, necháme odležet.

3

Papriku rozpůlíme, zbavíme jádřinců, opláchneme, necháme okapat a rozkrájíme na malé kousky.

4

V pánvi rozehřejeme olej, na něm prudce osmahneme naložené plátky masa. Když maso zbělá, přidáme pokrájenou papriku a společně smažíme ještě přibližně 5 minut. Na závěr za stálého míchání přidáme kmín, Vegetu, cukr a dochutíme octem.

Poznámka

Servírujeme teplé. Papriku smažíme jen krátce, aby zůstala křupavá a zachovala si svěží barvu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept