Vepřový bůček s fazolovými lusky po čínsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřový bůček s fazolovými lusky po čínsku
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 47338 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
150 g | Fazole bílé sterilované |
0,5 kávová lžička | Kmín mletý |
1 kávová lžička | Ocet vinný |
3 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 kávová lžička | Vegeta |
350 g | Vepřový bok |
2 polévková lžíce | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 63,0mg |
Draslík | 353,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,1mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Fazole bílé sterilované, Ocet vinný, Vepřový bok, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kmín mletý, Omáčka sójová, Vegeta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřový bůček s fazolovými lusky po čínsku postup přípravy receptu:
1 | Vepřový bůček nakrájíme na malé kousky. Česnek oloupeme a prolisujeme, sterilované fazole scedíme přes síto, necháme okapat. |
2 | Kousky masa prudce osmažíme na rozpálené pánvi bez oleje. Když se z masa vypeče tuk, přidáme do pánve sójovou omáčku, kmín a 2 lžíce teplé vody. Směs důkladně promícháme. Pokud je maso křehké a nerozpadá se, přisypeme okapané fazole, přidáme prolisovaný česnek, Vegetu, ocet. Vše zamícháme, směs v pánvi opatrně obrátíme a necháme ještě chvilku prohřát. |
3 | Rozehřejeme polovinu oleje, na něm prudce osmahneme pokrájené naložené plátky masa. Necháme maso zbělat, přilijeme druhou polovinu oleje a přidáme nakrájený pórek, který ihned posolíme, aby rychleji změkl. Smažíme za stálého míchání, když pórek začne uvadat, dolijeme zbylou sójovou omáčku a Vegetu. Směs stále mícháme, smažíme ještě přibližně 2 minuty. Podle chuti osolíme, ještě jednou důkladně promícháme, rozdělíme na servírovací talíře a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Rychlé, chutné a typicky čínské jídlo.