Vepřové maso s koprem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové maso s koprem
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 47339 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kávová lžička | Kmín mletý |
2 hrst | Kopr čerstvý |
1 kávová lžička | Ocet vinný |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 kávová lžička | Solamyl |
1 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Vegeta |
1 ks | Vejce slepičí |
200 g | Vepřová kýta |
1 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 189,7mg |
Draslík | 507,2mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,9mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kopr čerstvý, Ocet vinný, Sůl, Vejce slepičí, Vepřová kýta, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kmín mletý, Olej olivový, Omáčka sójová, Solamyl, Vegeta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové maso s koprem postup přípravy receptu:
1 | Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé plátky. |
2 | V míse metlou ve vodě rozmícháme Solamyl a vejce, přidáme rozkrájené maso, promícháme a necháme odležet. |
3 | Kopr opláchneme, necháme okapat a krájíme na přibližně 5 cm dlouhé kousky. |
4 | V pánvi rozehřejeme olej, na něm prudce osmahneme naložené plátky masa. Když maso zbělá, přidáme nakrájený kopr a směs za stálého míchání smažíme. Když kopr začne vadnout, přidáme sójovou omáčku, kmín a Vegetu. Směs stále mícháme, podle chuti přisypeme sůl a přilijeme ocet. Vše na závěr ještě jednou důkladně promícháme, rozdělíme na servírovací talíře a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Velmi chutné a rychlé jídlo s menším množstvím šťávy. Kopr při této přípravě trochu změkne, ale má stále svěží zelenou barvu.