Jednoduchý recept

Vepřové maso s cibulovou natí

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 47341

Ingredience

5 ks Cibulka jarní
3 polévková lžíce Olej olivový
2 polévková lžíce Omáčka sójová
1 kávová lžička Solamyl
1 kávová lžička Sůl
1 ks Vaječný bílek slepičí
1 kávová lžička Vegeta
200 g Vepřová kýta
1 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 333 kcal
Kilojoule 1 394kJ
1% Sacharidy 5 g
33% Tuky 25 g
24% Sodík 485 mg
40% Bílkoviny 22 g

Vepřové maso s cibulovou natí postup přípravy receptu:

1

Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na malé plátky.

2

V míse metlou rozmícháme ve vodě Solamyl a vaječný bílek, přidáme nakrájené maso, promícháme, necháme odležet.

3

Nať z mladých cibulek opláchneme, necháme okapat a rozkrájíme na 3 - 5 cm dlouhé kousky.

4

V pánvi rozehřejeme olej, na něm prudce smažíme pokrájené naložené maso. Když maso zbělá, přidáme nakrájenou cibulovou nať , kterou ihned posolíme, aby rychleji změkla. Smažíme za stálého míchání, když nať začne vadnout, přidáme sójovou omáčku a Vegetu. Směs stále mícháme a ještě malou chvíli smažíme. Podle chuti osolíme, ještě jednou důkladně promícháme, rozdělíme na servírovací talíře a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé. Rychle připravené a chutné jídlo. Nejvhodnější přílohou je vařená rýže, můžeme ale podávat například s chlebem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept