Vepřové maso s cibulovou natí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové maso s cibulovou natí
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 47341 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
5 ks | Cibulka jarní |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 kávová lžička | Solamyl |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
1 kávová lžička | Vegeta |
200 g | Vepřová kýta |
1 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 67,0mg |
Draslík | 491,9mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Vepřová kýta, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Omáčka sójová, Solamyl, Vegeta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové maso s cibulovou natí postup přípravy receptu:
1 | Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na malé plátky. |
2 | V míse metlou rozmícháme ve vodě Solamyl a vaječný bílek, přidáme nakrájené maso, promícháme, necháme odležet. |
3 | Nať z mladých cibulek opláchneme, necháme okapat a rozkrájíme na 3 - 5 cm dlouhé kousky. |
4 | V pánvi rozehřejeme olej, na něm prudce smažíme pokrájené naložené maso. Když maso zbělá, přidáme nakrájenou cibulovou nať , kterou ihned posolíme, aby rychleji změkla. Smažíme za stálého míchání, když nať začne vadnout, přidáme sójovou omáčku a Vegetu. Směs stále mícháme a ještě malou chvíli smažíme. Podle chuti osolíme, ještě jednou důkladně promícháme, rozdělíme na servírovací talíře a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Rychle připravené a chutné jídlo. Nejvhodnější přílohou je vařená rýže, můžeme ale podávat například s chlebem.