Zdravý recept

Zapečená čočka s uzeným masem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 100 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 47344

Ingredience

1 ks Bobkový list
2 ks Cibule
1 kávová lžička Hořčice v prášku
2 polévková lžíce Med včelí
250 g Moravské uzené maso
1 polévková lžíce Omáčka sójová
1 kávová lžička Sůl
0,8 l Voda pitná
1 špetka Zázvor mletý
500 g Čočka jedlá

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 675 kcal
Kilojoule 2 824kJ
25% Sacharidy 88 g
16% Tuky 12 g
11% Sodík 211 mg
85% Bílkoviny 48 g

Zapečená čočka s uzeným masem postup přípravy receptu:

1

Čočku nasypeme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme bobkový list a sůl, přivedeme k varu a přibližně 30 minut povaříme. Poté bobkový list vyjmeme.

2

Mezitím smícháme mletý zázvor, mletou hořčici, sójovou omáčku a nasekanou cibuli. Směs přidáme k hotové čočce. Vmícháme na kousky nakrájené maso, důkladně promícháme a přemístíme do pečicí formy. Zalijeme medem, vložíme do trouby, předehřáté na 180 °C, pečeme 60 minut. Na posledních 15 minut pečení odklopíme.

Poznámka

Servírujeme teplé. Podáváme nejlépe s horkou, zapečenou rýží

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept