Zapečená čočka s uzeným masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečená čočka s uzeným masem
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 47344 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
2 ks | Cibule |
500 g | Čočka jedlá |
1 kávová lžička | Hořčice v prášku |
2 polévková lžíce | Med včelí |
250 g | Moravské uzené maso |
1 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 kávová lžička | Sůl |
0,8 l | Voda pitná |
1 špetka | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 88g |
---|---|
Cholesterol | 50,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 78g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,3mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Čočka jedlá, Med včelí, Sůl, Voda pitná, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice v prášku, Moravské uzené maso, Omáčka sójová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečená čočka s uzeným masem postup přípravy receptu:
1 | Čočku nasypeme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme bobkový list a sůl, přivedeme k varu a přibližně 30 minut povaříme. Poté bobkový list vyjmeme. |
2 | Mezitím smícháme mletý zázvor, mletou hořčici, sójovou omáčku a nasekanou cibuli. Směs přidáme k hotové čočce. Vmícháme na kousky nakrájené maso, důkladně promícháme a přemístíme do pečicí formy. Zalijeme medem, vložíme do trouby, předehřáté na 180 °C, pečeme 60 minut. Na posledních 15 minut pečení odklopíme. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Podáváme nejlépe s horkou, zapečenou rýží