Jednoduchý recept

Čínská zeleninová směs a vepřovým masem

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 47345

Ingredience

0,5 kávová lžička Kmín mletý
1 ks Květák
2 polévková lžíce Olej olivový
2 polévková lžíce Omáčka sójová
1 ks Paprika zelená
1 ks Paprika červená
1 kávová lžička Solamyl
1 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Vegeta
50 g Vepřová kýta
1 dl Voda pitná
1 ks Zelí hlávkové bílé
0,5 kávová lžička Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 521 kcal
Kilojoule 2 181kJ
25% Sacharidy 89 g
18% Tuky 13 g
37% Sodík 738 mg
51% Bílkoviny 29 g

Čínská zeleninová směs a vepřovým masem postup přípravy receptu:

1

Maso myjeme, osušíme, nakrájíme na malé plátky.

2

V míse metlou ve vodě rozmícháme Solamyl a lžíci sójové omáčky, přidáme pokrájené maso, promícháme, necháme chvíli odležet.

3

Papriky podélně rozřízneme, zbavíme jádřinců, opláchneme a rozkrájíme na kousky.

4

Košťál zelí a květáku omyjeme a pokrájíme na plátky. Listy zelí natrháme na kousky.

5

V pánvi rozehřejeme olej, na něm prudce osmahneme za stálého míchní nakrájené a naložené plátky masa. Když maso zbělá, přidáme kousky papriky a rozkrájené košťály květáku i zelí. Směs mícháme a smažíme přibližně ještě 5 minut. Na závěr přidáme natrhané kousky zelí, dochutíme kmínem, zázvorem a Vegetou, případně osolíme. Vše důkladně promícháme, rozdělíme na servírovací talíře a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé. Chutné typicky čínské jídlo s rychlou a nenáročnou přípravou. Zelenina by po osmažení měla mít i nadále svoji bílou, zelenou a červenou barvu. Místo zelí je možné použít kedlubny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept