Sendvič s pšeničnými klíčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sendvič s pšeničnými klíčky
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 47346 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
100 g | Chléb celozrnný pšeničný |
1 kávová lžička | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Pšeničné klíčky |
1 plátek | Sýr Ementál (Primátor) |
0,5 kávová lžička | Tamarindová pasta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 14,1mg |
Draslík | 346,1mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb celozrnný pšeničný, Pšeničné klíčky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Sýr Ementál (Primátor), Tamarindová pasta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sendvič s pšeničnými klíčky postup přípravy receptu:
1 | Oba plátky chleba namažeme máslem. Jeden položíme do pánve suchou stranou nahoru, položíme na něj sýr, poklademe výhonky a zakryjeme druhým plátkem namazanou stranou nahoru. |
2 | Na mírném ohni zlehka osmažíme z obou stran. Pokapeme tamari omáčkou a ihned teplý podáváme. |
Poznámka
Sendvič můžeme připravit také v toastovači.