Rajčata s vejci na čínský způsob - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčata s vejci na čínský způsob
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 47347 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 kávová lžička | Cukr krupice |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Pórek |
1 kg | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
6 ks | Vejce slepičí |
2 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 368,0mg |
Draslík | 866,7mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 42,3mg |
Vitamín E | 3,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pórek mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rajčata s vejci na čínský způsob postup přípravy receptu:
1 | Pórek opláchneme a nakrájíme na jemno. |
2 | Rajčata spaříme horkou vodou. Měkká rajčata stačí nechat v horké vodě 10 vteřin, tvrdá alespoň půl minuty. Spařená rajčata oloupeme a pokrájíme na kousky. |
3 | Vajíčka v misce rozšleháme metlou, osolíme. |
4 | V pánvi rozehřejeme olej, na něm rozšlehaná vajíčka usmažíme do tuha. Pak přidáme nakrájená rajčata a cukr, za stálého míchání smažíme ještě 5 minut. Vajíčka se srazí do větších kousků, rajčata pustí šťávu. |
5 | Podáváme teplé, posypané nasekaným pórkem. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Nejvhodnější přílohou je pečivo, můžeme ale podávat i s vařenou rýží nebo špagetami. Místo pórku je možné vajíčka s rajčaty posypat nakrájenou natí petržele nebo jarních cibulek.