Jednoduchý recept

Rajčata s vejci na čínský způsob

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 47347
Kategorie: Zelenina

Ingredience

1 kávová lžička Cukr krupice
4 polévková lžíce Olej olivový
1 ks Pórek
1 kg Rajčata
1 kávová lžička Sůl
6 ks Vejce slepičí
2 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 287 kcal
Kilojoule 1 200kJ
7% Sacharidy 25 g
21% Tuky 16 g
17% Sodík 348 mg
26% Bílkoviny 14 g

Rajčata s vejci na čínský způsob postup přípravy receptu:

1

Pórek opláchneme a nakrájíme na jemno.

2

Rajčata spaříme horkou vodou. Měkká rajčata stačí nechat v horké vodě 10 vteřin, tvrdá alespoň půl minuty. Spařená rajčata oloupeme a pokrájíme na kousky.

3

Vajíčka v misce rozšleháme metlou, osolíme.

4

V pánvi rozehřejeme olej, na něm rozšlehaná vajíčka usmažíme do tuha. Pak přidáme nakrájená rajčata a cukr, za stálého míchání smažíme ještě 5 minut. Vajíčka se srazí do větších kousků, rajčata pustí šťávu.

5

Podáváme teplé, posypané nasekaným pórkem.

Poznámka

Servírujeme teplé. Nejvhodnější přílohou je pečivo, můžeme ale podávat i s vařenou rýží nebo špagetami. Místo pórku je možné vajíčka s rajčaty posypat nakrájenou natí petržele nebo jarních cibulek.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept