Jednoduchý recept

Vepřové maso s lilkem po čínsku

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 47348

Ingredience

0,5 kávová lžička Kmín mletý
2 ks Lilek
6 polévková lžíce Olej olivový
2 polévková lžíce Omáčka sójová
1 kávová lžička Solamyl
1 kávová lžička Sůl
0,5 kávová lžička Vegeta
1 ks Vejce slepičí
200 g Vepřová kýta
1 dl Voda pitná
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 225 kcal
Kilojoule 940kJ
3% Sacharidy 9 g
24% Tuky 18 g
12% Sodík 247 mg
23% Bílkoviny 13 g

Vepřové maso s lilkem po čínsku postup přípravy receptu:

1

Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na malé plátky.

2

V míse metlou ve vodě rozmícháme Solamyl a vejce, přidáme pokrájené maso, promícháme a necháme chvíli odležet.

3

Lilek opláchneme, necháme okapat, rozkrájíme na kousky. Česnek olůoupeme a krájíme na plátky.

4

V pánvi rozehřejeme polovinu oleje, vložíme nakrájený lilek, posolíme ho a smažíme přibližně 10 minut.

5

V druhé pánvi rozehřejeme zbylou část oleje a na ní prudce osmažíme naložené plátky masa. Když maso zbělá, přendáme k němu osmažený lilek. Za stálého míchání přilijeme sójovou omáčku, přidáme kmín, Vegetu a česnek. Smažíme už jen krátce, aby česnek zůstal polosyrový. Směs podle chuti osolíme, ještě jednou důkladně promícháme, rozdělíme na talíře a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé. Rychlé čínské jídlo s jednoduchou přípravou, ke kterému se hodí většina příloh.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept