Vepřové maso s lilkem vařeným v páře - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové maso s lilkem vařeným v páře
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 47349 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
0,5 kávová lžička | Kmín mletý |
2 ks | Lilek |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
2 polévková lžíce | Omáčka sójová |
1 kávová lžička | Solamyl |
1 kávová lžička | Sůl |
0,5 kávová lžička | Vegeta |
150 g | Vepřová kýta |
1 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 50,3mg |
Draslík | 868,7mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,5mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Lilek, Sůl, Vepřová kýta, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kmín mletý, Olej olivový, Omáčka sójová, Solamyl, Vegeta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové maso s lilkem vařeným v páře postup přípravy receptu:
1 | Lilek oloupeme a nakrájíme na plátky, které naskládáme na talíř tak, aby se co nejméně překrývaly. Do velkého hrnce s vodou dáme napařovací vložku, na ni položíme talíř s nakrájeným lilkem. Vodu přivedeme k varu, hrnec přikryjeme pokličkou a lilky vaříme v páře přibližně 20 minut. |
2 | Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na malé kostičky. V míse metlou ve vodě rozmícháme Solamyl. Česnek oloupeme a prolisujeme. |
3 | V pánvi rozehřejeme polovinu oleje, na něm prudce osmahneme nakrájené kousky masa. Když maso zbělá, přidáme za stálého míchání kmín, sůl, Vegetu, sójovou omáčku, olej, vše ještě zalijeme Solamylem, rozmíchaným ve vodě. Směs stále mícháme, dokud nezhoustne, potom pánev odstavíme. |
4 | Uvařené lilky dáme na servírovací talíře, polijeme je omáčkou s masem, nahoru dáme prolisovaný česnek a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Jídlo můžeme připravit i bez masa. V páře uvařený lilek zalijeme omáčkou, kterou připravíme v pánvi smícháním 1 lžíce slunečnicového oleje, 2 lžic sójové omáčky a 2 stroužků prolisovaného česneku.