Jednoduchý recept

Vepřové maso s lilkem vařeným v páře

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (28%)
ID receptu: 47349
Kategorie: Maso

Ingredience

2 stroužek Česnek
0,5 kávová lžička Kmín mletý
2 ks Lilek
2 polévková lžíce Olej olivový
2 polévková lžíce Omáčka sójová
1 kávová lžička Solamyl
1 kávová lžička Sůl
0,5 kávová lžička Vegeta
150 g Vepřová kýta
1 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 298 kcal
Kilojoule 1 245kJ
5% Sacharidy 17 g
30% Tuky 23 g
22% Sodík 439 mg
32% Bílkoviny 18 g

Vepřové maso s lilkem vařeným v páře postup přípravy receptu:

1

Lilek oloupeme a nakrájíme na plátky, které naskládáme na talíř tak, aby se co nejméně překrývaly. Do velkého hrnce s vodou dáme napařovací vložku, na ni položíme talíř s nakrájeným lilkem. Vodu přivedeme k varu, hrnec přikryjeme pokličkou a lilky vaříme v páře přibližně 20 minut.

2

Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na malé kostičky. V míse metlou ve vodě rozmícháme Solamyl. Česnek oloupeme a prolisujeme.

3

V pánvi rozehřejeme polovinu oleje, na něm prudce osmahneme nakrájené kousky masa. Když maso zbělá, přidáme za stálého míchání kmín, sůl, Vegetu, sójovou omáčku, olej, vše ještě zalijeme Solamylem, rozmíchaným ve vodě. Směs stále mícháme, dokud nezhoustne, potom pánev odstavíme.

4

Uvařené lilky dáme na servírovací talíře, polijeme je omáčkou s masem, nahoru dáme prolisovaný česnek a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé. Jídlo můžeme připravit i bez masa. V páře uvařený lilek zalijeme omáčkou, kterou připravíme v pánvi smícháním 1 lžíce slunečnicového oleje, 2 lžic sójové omáčky a 2 stroužků prolisovaného česneku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept