Jednoduchý recept

Čínské placky z tykve

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 47350

Ingredience

2 kávová lžička Kmín mletý
4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
2 polévková lžíce Olej olivový
3 kávová lžička Sůl
1 kg Tykev
1 ks Vejce slepičí
2 polévková lžíce Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 219 kcal
Kilojoule 915kJ
7% Sacharidy 24 g
15% Tuky 11 g
61% Sodík 1 g
20% Bílkoviny 11 g

Čínské placky z tykve postup přípravy receptu:

1

Česnek oloupeme, prolisujeme, v misce smícháme s trochou vody na kaši.

2

Tykev oloupeme a nastrouháme nahrubo. Nastrouhanou tykev v míse posolíme, promícháme a necháme alespoň 30 minut odležet. Vodu, kterou prosolená tykev pustí, slijeme a zbytek vody z tykve ještě vymačkáme.

3

Do mísy k tykvi přidáme vajíčko, kmín a mouku, umícháme husté těsto. V případě potřeby můžeme přisypat mouku.

4

V pánvi rozehřejeme olej, na něm smažíme placky z tykvového těsta. Placky tvoříme menší a silnější, protože tykvové těsto není tak kompaktní jako bramborové, při obracení by se placky trhaly.

5

Usmažené placky necháme na savém papírovém ubrousku okapat od přebytečného oleje.

6

Podáváme potřené česnekovou kaší.

Poznámka

Servírujeme teplé. Rychlé klasické čínské jídlo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept