Vepřové maso s houbami po čínsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřové maso s houbami po čínsku
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 47353 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
150 g | Houby čerstvé |
0,5 kávová lžička | Kmín mletý |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
3 polévková lžíce | Omáčka sójová |
2 ks | Pórek |
1 kávová lžička | Solamyl |
1 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Vegeta |
1 ks | Vejce slepičí |
150 g | Vepřová kýta |
1 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 58g |
---|---|
Cholesterol | 172,9mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 45,6mg |
Vitamín E | 3,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Sůl, Vejce slepičí, Vepřová kýta, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Houby čerstvé, Kmín mletý, Olej olivový, Omáčka sójová, Pórek, Solamyl, Vegeta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vepřové maso s houbami po čínsku postup přípravy receptu:
1 | Maso myjeme, osušíme a nakrájíme na malé plátky. |
2 | V míse metlou ve vodě rozmícháme Solamyl a vejce, přidáme rozkrájené maso, promícháme a necháme odležet. |
3 | Česnek oloupeme a pokrájíme na plátky. Pórek opláchneme, necháme okapat a krájíme šikmo na delší proužky. |
4 | Houby očistíme a rozkrájíme. V pánvi rozehřejeme polovinu oleje, na něm houby krátce osmahneme. |
5 | V jiné pánvi rozehřejeme druhou polovinu oleje, na něm prudce osmahneme za stálého míchání naložené plátky masa. Když maso zbělá, přidáme předsmažené houby, kmín, sójovou omáčku a nakrájený pórek. Směs posolíme a smažíme za stálého míchání ještě 5 minut. Na závěr přidáme prolisovaný česnek, vše dochutíme Vegetou. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Houby by neměly být tvrdé ani rozvařené. Čerstvé houby je možné nahradit houbami sterilovanými, které před použitím v sítu několikrát propláchneme studenou vodou a necháme okapat.