Jednoduchý recept

Vepřové maso s houbami po čínsku

  • Čína
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (100%)
ID receptu: 47353
Kategorie: Maso

Ingredience

4 stroužek Česnek
150 g Houby čerstvé
0,5 kávová lžička Kmín mletý
3 polévková lžíce Olej olivový
3 polévková lžíce Omáčka sójová
2 ks Pórek
1 kávová lžička Solamyl
1 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Vegeta
1 ks Vejce slepičí
150 g Vepřová kýta
1 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 561 kcal
Kilojoule 2 346kJ
16% Sacharidy 59 g
34% Tuky 26 g
28% Sodík 558 mg
51% Bílkoviny 29 g

Vepřové maso s houbami po čínsku postup přípravy receptu:

1

Maso myjeme, osušíme a nakrájíme na malé plátky.

2

V míse metlou ve vodě rozmícháme Solamyl a vejce, přidáme rozkrájené maso, promícháme a necháme odležet.

3

Česnek oloupeme a pokrájíme na plátky. Pórek opláchneme, necháme okapat a krájíme šikmo na delší proužky.

4

Houby očistíme a rozkrájíme. V pánvi rozehřejeme polovinu oleje, na něm houby krátce osmahneme.

5

V jiné pánvi rozehřejeme druhou polovinu oleje, na něm prudce osmahneme za stálého míchání naložené plátky masa. Když maso zbělá, přidáme předsmažené houby, kmín, sójovou omáčku a nakrájený pórek. Směs posolíme a smažíme za stálého míchání ještě 5 minut. Na závěr přidáme prolisovaný česnek, vše dochutíme Vegetou.

Poznámka

Servírujeme teplé. Houby by neměly být tvrdé ani rozvařené. Čerstvé houby je možné nahradit houbami sterilovanými, které před použitím v sítu několikrát propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept