Jelení guláš z masa a vnitřností - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jelení guláš z masa a vnitřností
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 47354 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 g | Bobkový list |
6 stroužek | Česnek |
300 g | Chléb konzumní |
400 g | Cibule |
200 g | Hovězí ledviny |
200 g | Hovězí srdce |
200 g | Játra hovězí |
400 g | Jelení maso |
30 g | Jíška hotová tmavá |
5 g | Kmín celý |
3 g | Majoránka |
1 ks | Masox |
3 g | Nové koření celé |
30 g | Paprika mletá sladká |
2 g | Pepř černý mletý |
100 g | Sádlo škvařené |
8 g | Sůl |
2 dl | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 336,8mg |
Draslík | 770,2mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,0mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Hovězí ledviny, Hovězí srdce, Játra hovězí, Jelení maso, Kmín celý, Majoránka, Nové koření celé, Paprika mletá sladká, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Jíška hotová tmavá, Masox, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jelení guláš z masa a vnitřností postup přípravy receptu:
1 | Maso, játra, ledviny a srdce odblaníme, zbavíme všech žilek a nakrájíme na kostky, nemáme-li jelení vnitřnosti, použijeme hovězí. Cibuli oloupeme, pokrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. |
2 | V hrnci na rozpuštěném sádle zpěníme cibuli, přisypeme kmín, mletou papriku, osmahneme, přidáme maso, srdce, krátce osmažíme, podlijeme horkou vodou, přihodíme kostku Masoxu, okořeníme bobkovým listem, novým kořením a dusíme přibližně 30 minut. Nyní přidáme játra, ledvinky, česnek, majoránku, osolíme, opepříme podle chuti, zahustíme tmavou jíškou, dodusíme. Hustotu guláše upravujeme horkou vodou. |
3 | Guláš podáváme s čerstvým chlebem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.