Jednoduchý recept

Jelení guláš s václavkami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 47356
Kategorie: Maso

Ingredience

600 g Bramborový knedlík
40 g Česnek
500 g Cibule
1000 g Jelení maso
30 g Jíška hotová tmavá
10 g Kmín celý
80 g Máslo čerstvé
20 g Paprika mletá sladká
2 g Pepř černý mletý
50 g Protlak rajčatový
80 g Sádlo škvařené
100 g Slanina vepřová
10 g Sůl
500 g Václavky

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 762 kcal
Kilojoule 3 188kJ
15% Sacharidy 54 g
52% Tuky 39 g
44% Sodík 882 mg
84% Bílkoviny 47 g

Jelení guláš s václavkami postup přípravy receptu:

1

Jelení maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, slaninu bez kůže na nudličky, česnek prolisujeme, václavky očistíme, menší hlavy ponecháme vcelku, větší přepůlíme.

2

V hrnci rozehřejeme sádlo, přisypeme slaninu, mírně rozškvaříme, přidáme cibuli, maso, orestujeme, zalijeme rajčatovým protlakem, posypeme mletou paprikou, rozpustíme v tuku, podlijeme vývarem, osolíme, opepříme a dusíme aspoň 1 hodinu.

3

Vedle v pánvi na másle podusíme houby s kmínem, přimícháme do guláše, přidáme česnek, zahustíme tmavou jíškou a dodusíme.

4

Guláš podáváme s bramborovým knedlíkem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept