Recept

Arabský chléb s hovězím masem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (98%)
ID receptu: 47357

Ingredience

1 polévková lžíce Bazalka
1 balení Chléb Pita
500 g Cibule
40 ml Citronová šťáva
400 g Hovězí maso zadní
20 ml Olej rostlinný
80 ml Omáčka Teriyaki
1 polévková lžíce Petržel - nať
250 g Rajčata Cherry
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 202 kcal
Kilojoule 844kJ
4% Sacharidy 14 g
10% Tuky 8 g
36% Sodík 712 mg
35% Bílkoviny 20 g

Arabský chléb s hovězím masem postup přípravy receptu:

1

Hovězí maso nakrájíme na plátky a potřeme ho terijaki marinádou. Dáme ho následně odležet do ledničky minimálně na 2 hodiny, ideálně přes noc.

2

Před grilováním si připravíme salát. Cibuli oloupeme, opláchneme a nakrájíme na plátky. Přidáme k ní nadrobno nasekanou petržel, bazalku a přilijeme citronovou šťávu. Pořádně zamícháme.

3

Gril potřeme olejem, aby se nám nepřichytávalo maso. Plátek opékáme z každé strany cca 8 minut, dokud není propečené z každé strany ale zároveň šťavnaté uvnitř. Na gril mezitím přidáme opéct chléb.

4

Chléb nařízneme, kapsu vyplníme masem, cibulovým salátem a rozpůlenými cherry rajčaty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept