Jednoduchý recept

Jelení guláš s kapary

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 47358

Ingredience

400 g Cibule
15 ml Citronová šťáva
1000 g Jelení maso
60 g Kapary
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
3 g Pepř černý mletý
150 g Slanina vepřová
10 g Sůl
300 g Veka
800 ml Vývar z hovězích kostí
150 g Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 636 kcal
Kilojoule 2 661kJ
13% Sacharidy 47 g
34% Tuky 25 g
71% Sodík 1 g
97% Bílkoviny 55 g

Jelení guláš s kapary postup přípravy receptu:

1

Odblaněné jelení maso nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nadrobno, slaninu na drobné kostičky.

2

V hrnci rozškvaříme slaninu, přisypeme cibuli, osmažíme do růžova, přidáme maso, osolíme, opepříme, podusíme ve vlastní šťávě a jakmile se šťáva vydusí na tuk, posypeme hladkou moukou, promícháme, podlijeme vývarem z kostí, přidáme kapary a zvolna dusíme do měkka. Podle potřeby podléváme vývarem. Nakonec zjemníme zakysanou smetanou, provaříme, ochutíme citronovou šťávou a odstavíme.

3

Guláš podáváme s plátky bílé veky.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept