Jelení guláš s kapary - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jelení guláš s kapary
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 47358 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Cibule |
15 ml | Citronová šťáva |
1000 g | Jelení maso |
60 g | Kapary |
30 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 g | Pepř černý mletý |
150 g | Slanina vepřová |
10 g | Sůl |
300 g | Veka |
800 ml | Vývar z hovězích kostí |
150 g | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 178,2mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,3mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Citronová šťáva, Jelení maso, Slanina vepřová, Sůl, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Veka, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jelení guláš s kapary postup přípravy receptu:
1 | Odblaněné jelení maso nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nadrobno, slaninu na drobné kostičky. |
2 | V hrnci rozškvaříme slaninu, přisypeme cibuli, osmažíme do růžova, přidáme maso, osolíme, opepříme, podusíme ve vlastní šťávě a jakmile se šťáva vydusí na tuk, posypeme hladkou moukou, promícháme, podlijeme vývarem z kostí, přidáme kapary a zvolna dusíme do měkka. Podle potřeby podléváme vývarem. Nakonec zjemníme zakysanou smetanou, provaříme, ochutíme citronovou šťávou a odstavíme. |
3 | Guláš podáváme s plátky bílé veky. |
Poznámka
Servírujeme teplé.