Srnčí guláš s třešněmi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Srnčí guláš s třešněmi
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 47359 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
400 g | Cibule |
5 g | Cukr krupice |
25 g | Jíška instantní |
200 g | Kompot brusinkový |
80 g | Máslo čerstvé |
2 g | Pepř černý mletý |
50 g | Protlak rajčatový |
300 g | Rohlíky bílé |
100 g | Sádlo škvařené |
100 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1000 g | Srnčí maso |
8 g | Sůl |
400 g | Třešně |
800 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 128,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 7,5mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1g |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 38,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr krupice, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jíška instantní, Kompot brusinkový, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Rohlíky bílé, Smetana 12% (konzumní), Srnčí maso, Třešně, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Srnčí guláš s třešněmi postup přípravy receptu:
1 | Srnčí maso odblaníme, zbavíme všech šlach a úponů, nakrájíme na kostky, cibuli také nadrobno, sladké třešně vypeckujeme a rozkrájíme na drobné kousky. |
2 | V hrnci rozpustíme sádlo, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme maso, osolíme, opepříme, přilijeme rajčatový protlak, promícháme, podlijeme vývarem z kostí a dusíme téměř do měkka. V jiné pánvi na másle podusíme třešně, přimícháme k masu, přidáme brusinkový kompot i s nálevem, podle chuti dosolíme, dosladíme, zahustíme instantní jíškou, dodusíme. Nakonec přimícháme sladkou smetanu, provaříme a odstavíme. |
3 | Guláš podáváme s bílým pečivem nebo chlebem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.