Cuketová čalamáda - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cuketová čalamáda
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 4736 |
Kategorie: | Oblohy |
Ingredience
5 stroužek | Česnek |
4 ks | Cibule |
3 ks | Cuketa |
3 polévková lžíce | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 1,8mg |
Draslík | 144,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 24,2mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Cuketa, Olej stolní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cuketová čalamáda postup přípravy receptu:
1 | Opláchneme a nastrouháme cuketu. |
2 | Osmažíme na oleji nakrájenou cibuli, přidáme protlak, pepř, sůl a nakrájený česnek. |
3 | Do čistých sklenic vrstvíme řadu cukety a tu zalijeme tomatovou směsí. |
4 | Sklenice uzavřeme a poté 5 minut sterilujeme při 100 stupních. Uložíme na tmavé a suché místo. |
Poznámka
Podáváme k masu nebo k omáčkám.