Recept

Křenové lívance se zeleninou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (14%)
ID receptu: 47360
Kategorie: Jednohubky, Kanapky, Tapas

Ingredience

200 g Cibulka jarní
20 g Droždí
1 špetka Kmín drcený
1 polévková lžíce Křen
200 ml Mléko polotučné
300 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 172 kcal
Kilojoule 721kJ
9% Sacharidy 31 g
3% Tuky 2 g
7% Sodík 134 mg
13% Bílkoviny 7 g

Křenové lívance se zeleninou postup přípravy receptu:

1

Do velké mísy nasypeme mouku, přidáme vlažné mléko a droždí. Pořádně promícháme, dáme na teplé místo a necháme hodinu kynout. Poté přidáme vejce, křen, sůl a bazalku. Pořádně promícháme, dokud nevznikne pevné, ale přitom vláčné těsto.

2

Před grilováním připravíme zeleninovou směs: jarní zeleninu vložíme do mixéru, rozmixujeme, přidáme olej, sůl, pepř, kmín a opět lehce pomixujeme.

3

Grilovací desku potřeme olejem, aby se lívance nepřipalovaly. Plnou naběračku těsta rozlejeme na gril. Lívanec opečeme z každé strany do zlatova, potřeme je zeleninovou směsí a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept