Recept

Jelení guláš zapečený s cibulí

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 120 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 47363
Kategorie: Maso

Ingredience

4 stroužek Česnek
300 g Chléb konzumní
1000 g Cibule
4 g Jalovec
1000 g Jelení maso
3 g Kmín drcený
40 g Mouka polohrubá
30 g Paprika mletá sladká
3 g Pepř černý mletý
100 g Sádlo škvařené
10 g Sůl
2 g Tymián sušený
800 ml Vývar z hovězích kostí

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 643 kcal
Kilojoule 2 691kJ
14% Sacharidy 52 g
35% Tuky 26 g
61% Sodík 1 g
91% Bílkoviny 51 g

Jelení guláš zapečený s cibulí postup přípravy receptu:

1

Jelení maso odblaníme, omyjeme, ponecháme vcelku. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme.

2

V pekáčku rozehřejeme kousek sádla, posypeme mletou paprikou, necháme rozpustit. Maso osolíme, opepříme, vložíme do pekáčku, obložíme cibuli, okořeníme mletým jalovcem, drceným kmínem, tymiánem, podlijeme trochou vývaru, přidáme česnek, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme alespoň hodinu. Podle potřeby maso podléváme vývarem. Maso vyjmeme, nakrájíme na kostky, vypečenou šťávu posypeme polohrubou moukou, promícháme. Vrátíme do pekáčku kostky masa, podle potřeby přilijeme vývar a ještě dvacet minut zapékáme.

3

Guláš vyndáme, rozdělíme na talíře a podáváme s čerstvým chlebem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept