Jelení guláš zapečený s cibulí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jelení guláš zapečený s cibulí
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 47363 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
300 g | Chléb konzumní |
1000 g | Cibule |
4 g | Jalovec |
1000 g | Jelení maso |
3 g | Kmín drcený |
40 g | Mouka polohrubá |
30 g | Paprika mletá sladká |
3 g | Pepř černý mletý |
100 g | Sádlo škvařené |
10 g | Sůl |
2 g | Tymián sušený |
800 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 164,5mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,1mg |
Vitamín E | 1,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Jelení maso, Kmín drcený, Paprika mletá sladká, Sádlo škvařené, Sůl, Tymián sušený mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Jalovec, Mouka polohrubá, Pepř černý mletý, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jelení guláš zapečený s cibulí postup přípravy receptu:
1 | Jelení maso odblaníme, omyjeme, ponecháme vcelku. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme. |
2 | V pekáčku rozehřejeme kousek sádla, posypeme mletou paprikou, necháme rozpustit. Maso osolíme, opepříme, vložíme do pekáčku, obložíme cibuli, okořeníme mletým jalovcem, drceným kmínem, tymiánem, podlijeme trochou vývaru, přidáme česnek, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme alespoň hodinu. Podle potřeby maso podléváme vývarem. Maso vyjmeme, nakrájíme na kostky, vypečenou šťávu posypeme polohrubou moukou, promícháme. Vrátíme do pekáčku kostky masa, podle potřeby přilijeme vývar a ještě dvacet minut zapékáme. |
3 | Guláš vyndáme, rozdělíme na talíře a podáváme s čerstvým chlebem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.