Jednoduchý recept

Pečený candát na houbách

  • Polsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 47364
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

1 kg Candát obecný
1 ks Citrony
50 g Hera
200 g Houby čerstvé
5 g Kmín celý
20 g Kopr čerstvý
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
40 g Olej slunečnicový
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
30 g Petržel kudrnka
1 kávová lžička Sůl
1 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 275 kcal
Kilojoule 1 152kJ
4% Sacharidy 15 g
17% Tuky 13 g
11% Sodík 223 mg
49% Bílkoviny 28 g

Pečený candát na houbách postup přípravy receptu:

1

Houby očistíme, nožičky odřízneme od kloboučků. Umyjeme, nakrájíme a v pánvi na zahřátém oleji smažíme. Zalijeme dvěma lžícemi vody, přidáme nasekanou petržel kudrnku a necháme za občasného míchání pod pokličkou dusit 15 minut.

2

Candáta vykucháme, očistíme, stáhneme kůži, důkladně omyjeme a nakrájíme na porce. Každou porci osolíme, zlehka obalíme v mouce a v pánvi na rozpáleném oleji z obou stran opečeme. Opečené kousky naskládáme do zapékací mísy, na každou porci položíme plátek Hery, posypeme kmínem a mísu vložíme do horké trouby, kde rybu necháme 15 minut zapéct.

3

Upečenou rybu rozdělíme podle porci na mělké talíře, každou posypeme trochou pepře, pokapeme vymačkanou citrónovou šťávou, přidáme houby, talíře ozdobíme nasekaným koprem a jídlo podáváme.

Poznámka

Podáváme jako teplé hlavní jídlo. Talíře můžeme ještě ozdobit plátky citrónu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept