Zvěřinový guláš pikantní - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zvěřinový guláš pikantní
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 47365 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 g | Bobkový list |
4 stroužek | Česnek |
300 g | Chléb celozrnný žitný |
400 g | Cibule |
120 g | Cibule červená |
25 g | Feferony sterilované |
3 g | Jalovec |
500 g | Kančí maso |
3 g | Kmín mletý |
3 g | Majoránka |
60 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
3 g | Nové koření mleté |
2 g | Oregano sušené |
80 g | Paprika červená |
20 g | Paprika mletá sladká |
3 g | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel kudrnka |
150 g | Sádlo škvařené |
2 g | Šalvěj sušená |
500 g | Srnčí maso |
10 g | Sůl |
2 g | Tymián sušený |
1000 ml | Vývar z hovězích kostí |
2 g | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 74,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,7mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Chléb celozrnný žitný, Cibule, Feferony sterilované, Kančí maso, Majoránka, Oregano sušené, Paprika červená, Paprika mletá sladká, Sádlo škvařené, Sůl, Tymián sušený, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Jalovec, Kmín mletý, Mouka pšeničná hladká T 650, Nové koření mleté, Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Šalvěj sušená, Srnčí maso, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zvěřinový guláš pikantní postup přípravy receptu:
1 | Srnčí a kančí maso očistíme, odřežeme všechny šlachy, úpony, maso omyjeme, nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nadrobno, nakládanou feferonku rozkrojíme, vyškrábneme semínka a zbytek nasekáme na jemno, čerstvou papriku zbavíme jádřince, lusk rozkrájíme na nudličky, česnek prolisujeme, červenou cibuli oloupeme, pokrájíme na tenké plátky a rozebereme na kroužky, petrželku posekáme nahrubo. |
2 | V hrnci rozehřejeme sádlo, přisypeme drobnou cibuli, osmažíme do zlatova, přidáme maso, zprudka orestujeme, osolíme, opepříme, okořeníme mletým novým kořením, mletým kmínem, zázvorem, drceným jalovcem, bobkovým listem, oreganem, šalvějí, tymiánem, posypeme mletou paprikou, krátce osmahneme, podlijeme troškou vývaru a dusíme, až maso začne měknout. Nyní zahustíme moukou, rozmíchanou v trošce vody, přilijeme vývar, přidáme feferonku, česnek, papriku, důkladně promícháme a dodusíme. Dochutíme solí, pepřem, vmícháme majoránku, necháme projít varem a odstavíme. |
3 | Guláš rozdělíme na talíře, ozdobíme kroužky červené cibule a posekanou petrželkou. Podáváme s tmavým chlebem. |
Poznámka
Servírujeme teplé.