Marinované žampiony s estragonem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marinované žampiony s estragonem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Gordon Ramsey |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (23%) |
ID receptu: | 47366 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
3 ks | Cibule červená |
20 g | Estragon |
40 ml | Ocet vinný červený |
1 dl | Olej olivový |
30 ml | Olej olivový extra panenský |
4 g | Pepř černý mletý |
8 g | Sůl |
600 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 429,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,8mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Estragon, Ocet vinný červený, Sůl, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Olej olivový, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Marinované žampiony s estragonem postup přípravy receptu:
1 | V rendlíku rozpálíme olej, přidáme rozpůlené žampiony a 5 minut je restujeme ze všech stran. Přidáme na kolečka nakrájenopu červenou cibuli a opékáme dalších asi 5 minut, až cibule změkne. Osolíme, opepříme, zalijeme vinným octem, pár minut povaříme. Nakonec odstavíme, zalijeme olivovým olejem, necháme pozvolna vychladnout. Před podáváním posypeme nasekaným estragonem. |
Poznámka
Servírujeme studené.