Jednoduchý recept

Směs zvaná muzika

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (89%)
ID receptu: 47367

Ingredience

2 ks Badyán
1 ks Citrony
1 ks Cukr vanilka
50 g Hrušky sušené
5 ks Hřebíček
1 ks Jablka
1 kávová lžička Koření perníkové
100 g Mandle
1 polévková lžíce Med včelí
50 g Meruňky sušené
3 polévková lžíce Ořechy vlašské
3 polévková lžíce Perník
4 polévková lžíce Povidla švestková
50 ml Rum tuzemský
1 ks Skořice celá
100 ml Voda pitná
1 ks Vánočka máslová
50 g Švestky sušené

Nutriční hodnoty jedné porce

45% Kalorie 893 kcal
Kilojoule 3 736kJ
34% Sacharidy 121 g
56% Tuky 42 g
20% Sodík 406 mg
28% Bílkoviny 16 g

Směs zvaná muzika postup přípravy receptu:

1

Do středně velkého hrnce vložíme povidla a zalijeme vodou. Přilijeme tuzemský rum, sušené meruňky, hrušky, švestky, přidáme skořici. Z jednoho chemicky neošetřovaného citronu nastrouháme kůru a přidáme do hrnce. Směs posypeme perníkovým kořením a vaříme ji, dokud se nerozvaří.

2

Mezitím spaříme a oloupeme mandle a přidáme je ke směsi, dále vložíme do hrnce badyán, ořechy, hřebíčky a vanilkový cukr. Nasypeme nastrouhaný perník a přisladíme podle chuti medem. Upečenou vánočku nakrájíme na plátky, omyté jablko rozkrájíme na dílky a servírujeme ke směsi zvané muzika.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept