Recept

Pikantní říční ráčci

Palec nahoru
1
Palec dolu
1
3
Dobrý recept
3 2 Pikantní říční ráčci 5 1
Celkový čas: 24 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 4 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 47368
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

4 stroužek Česnek
3 ks Chilli paprička
300 g Chléb celozrnný žitný
1 polévková lžíce Olej chilli
1,3 dl Olej sezamový
1,5 polévková lžíce Petržel kudrnka
500 g Rak říční
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 359 kcal
Kilojoule 1 502kJ
11% Sacharidy 39 g
14% Tuky 10 g
33% Sodík 666 mg
48% Bílkoviny 27 g
Pikantní říční ráčci

Pikantní říční ráčci postup přípravy receptu:

1

Maso říčních ráčků omyjeme, osušíme. Omyjeme a rozpůlíme také malé chilli papričky, zbavíme semínek, drobně posekáme. Očištěný česnek rozsekáme nadrobno. Omyjeme petrželku, lístky odložíme.

2

V pánvi rozpálíme chilli olej, sezamový olej, přimícháme chilli s česnekem, krátce orestujeme (přibližně 1 minutu), poté přimícháme maso z ráčků a restujeme 1 minutu tak, že pánvi kroužíme a ráčky zlehka promícháváme. Podle chuti osolíme.

3

Servírujeme je ihned horké, ozdobené lístky petrželky. Podáváme s žitným chlebem.

Poznámka

Maso z říčních raků zakoupíme jako zmrazený polotovar.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
1
3
Dobrý recept