Jednoduchý recept

Daňčí guláš s nakládanou zeleninou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 47370
Kategorie: Maso

Ingredience

4 stroužek Česnek
300 g Chléb konzumní
300 g Cibule
1000 g Dančí maso
3 g Kmín drcený
3 g Majoránka
1 ks Masox
30 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 g Paprika mletá pálivá
20 g Paprika mletá sladká
2 g Pepř černý mletý
100 g Sádlo škvařené
8 g Sůl
500 ml Vývar z hovězích kostí
250 g Zelenina nakládaná
Nálev
2 g Bobkový list
50 g Celer bulvový
2 stroužek Česnek
150 g Cibule
3 g Jalovec
3 g Nové koření celé
60 ml Ocet kvasný lihový
3 g Pepř černý celý
50 g Petržel kořen
1000 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 605 kcal
Kilojoule 2 532kJ
13% Sacharidy 46 g
33% Tuky 25 g
51% Sodík 1 g
87% Bílkoviny 49 g

Daňčí guláš s nakládanou zeleninou postup přípravy receptu:

1

Odblaněné maso nakrájíme na větší kostky, vložíme do mísy, zalijeme vodou, octem, okořeníme bobkovým listem, celým novým kořením, celým pepřem, jalovcem, přidáme prolisovaný česnek, pokrájenou cibuli, kousek celeru, petržele a necháme uležet přes noc.

2

Druhý den maso scedíme, oloupanou cibuli rozkrájíme nadrobno, česnek prolisujeme.

3

V hrnci rozehřejeme sádlo, zpěníme na něm cibuli, přidáme kostky masa, osmahneme, posypeme mletou paprikou, osolíme, opepříme a podusíme ve vlastní šťávě. Po vysmahnutí šťávy na tuk, zaprášíme moukou, promícháme, okořeníme kmínem, přidáme trošku pálivé papriky, majoránku, česnek. Podlijeme trochou vývaru, přidáme nakládanou zeleninu i s částí nálevu, kostku masoxu a zvolna dusíme do měkka. K podlévání můžeme použít i nálev, ve kterém maso leželo přes noc.

4

Hotový guláš podáváme s čerstvým chlebem.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept