Raci na bylinkovém másle s chřestem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Raci na bylinkovém másle s chřestem
Raci na bylinkovém másle s chřestem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 47371 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
2 ks | Citrony |
Vaření raci | |
---|---|
2 polévková lžíce | Česnekové máslo |
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1,5 kg | Rak říční |
1 kávová lžička | Sůl |
3 l | Voda pitná |
Vařený chřest | |
350 g | Chřest zelený |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
4 polévková lžíce | Máslo bylinkové |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 435,9mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 45,6mg |
Vitamín E | 10,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cibule, Citronová šťáva, Rak říční, Sůl, Voda pitná, Cukr krupice, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Česnekové máslo, Pepř černý mletý, Chřest zelený, Máslo bylinkové, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Raci na bylinkovém másle s chřestem postup přípravy receptu:
1 | Říční raky dobře omyjeme. V hrnci přivedeme k varu 3 l vody, přidáme do ní očištěnou cibuli, citrónovou šťávu, sůl a pepř. Když voda dojde k varu, raky ponoříme do vroucí vody, pomalu je vaříme 3 - 4 minuty. Uvařené raky vyjmeme, z vychladlých obereme maso. Omyjeme, osušíme citróny, pokrájíme je ozdobně na měsíčky. |
2 | V druhém hrnci přivedeme 1,5 litru vody se lžící másla, 0,5 lžičky soli a lžičkou cukru. Očistíme spodní části zeleného chřestu (asi do třetiny), chřest omyjeme a vložíme do vroucí vody. Pomalu vaříme 3 - 4 minuty. Sítem ho vyjmeme a uchováme před servírováním teplý. |
3 | Ve vysoké pánvi roztopíme česnekové máslo (2 lžíce), maso z raků krátce orestujeme. Pohybujeme pánví a krouživým pohybem restujeme přibližně 1 - 2 minuty. Maso z raků rozdělíme na talíře, přidáme k němu uvařený chřest, který přelijeme roztopeným bylinkovým máslem (4 lžíce), porce ozdobíme citrónem a servírujeme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.