Recept

Raci na bylinkovém másle s chřestem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 47371
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

2 ks Citrony
Vaření raci
2 polévková lžíce Česnekové máslo
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Citronová šťáva
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1,5 kg Rak říční
1 kávová lžička Sůl
3 l Voda pitná
Vařený chřest
350 g Chřest zelený
1 kávová lžička Cukr krupice
4 polévková lžíce Máslo bylinkové
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Sůl
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 494 kcal
Kilojoule 2 068kJ
4% Sacharidy 14 g
28% Tuky 21 g
28% Sodík 562 mg
112% Bílkoviny 63 g
Raci na bylinkovém másle s chřestem

Raci na bylinkovém másle s chřestem postup přípravy receptu:

1

Říční raky dobře omyjeme. V hrnci přivedeme k varu 3 l vody, přidáme do ní očištěnou cibuli, citrónovou šťávu, sůl a pepř. Když voda dojde k varu, raky ponoříme do vroucí vody, pomalu je vaříme 3 - 4 minuty. Uvařené raky vyjmeme, z vychladlých obereme maso. Omyjeme, osušíme citróny, pokrájíme je ozdobně na měsíčky.

2

V druhém hrnci přivedeme 1,5 litru vody se lžící másla, 0,5 lžičky soli a lžičkou cukru. Očistíme spodní části zeleného chřestu (asi do třetiny), chřest omyjeme a vložíme do vroucí vody. Pomalu vaříme 3 - 4 minuty. Sítem ho vyjmeme a uchováme před servírováním teplý.

3

Ve vysoké pánvi roztopíme česnekové máslo (2 lžíce), maso z raků krátce orestujeme. Pohybujeme pánví a krouživým pohybem restujeme přibližně 1 - 2 minuty. Maso z raků rozdělíme na talíře, přidáme k němu uvařený chřest, který přelijeme roztopeným bylinkovým máslem (4 lžíce), porce ozdobíme citrónem a servírujeme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept