Jednoduchý recept

Smažené pražské vepřové kotlety se žampiony

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 47372

Ingredience

200 g Chřest bílý
5 g Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
4 ks Vepřové kotlety
10 g Šunka dušená
250 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 233 kcal
Kilojoule 976kJ
1% Sacharidy 4 g
17% Tuky 13 g
7% Sodík 138 mg
46% Bílkoviny 26 g

Smažené pražské vepřové kotlety se žampiony postup přípravy receptu:

1

Žampiony omyjeme a nakrájíme na jemno. Chřest opláchneme a také na jemno pokrájíme.

2

Vepřové kotlety omyjeme, osušíme a naklepeme, opepříme, osolíme. Na krajích a u kosti je nařízneme, aby se při smažení nekroutily.

3

V pánvi rozpálíme olej, na něm kotlety nejprve zprudka z obou stran osmahneme, poté zmírníme oheň a upečeme je do měkka.

4

V jiné pánvi na lžíci másla podusíme nakrájené žampiony a chřest. V další pánvičce na másle umícháme vajíčko, které osolíme a jemně opepříme.

5

Usmažené kotlety dáme na servírovací talíře a na každou přidáme část podušených žampionů a chřestu. Zcela nahoru pak položíme do kornoutu stočený plátek šunky, naplněný míchaným vajíčkem.

Poznámka

Servírujeme teplé. Nejvhodnější přílohou jsou vařené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept