Smažené pražské vepřové kotlety se žampiony - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smažené pražské vepřové kotlety se žampiony
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 47372 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
200 g | Chřest bílý |
5 g | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
10 g | Šunka dušená |
1 ks | Vejce slepičí |
4 ks | Vepřové kotlety |
250 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 132,0mg |
Draslík | 663,1mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,1mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chřest bílý, Sůl, Vejce slepičí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Šunka dušená, Vepřové kotlety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smažené pražské vepřové kotlety se žampiony postup přípravy receptu:
1 | Žampiony omyjeme a nakrájíme na jemno. Chřest opláchneme a také na jemno pokrájíme. |
2 | Vepřové kotlety omyjeme, osušíme a naklepeme, opepříme, osolíme. Na krajích a u kosti je nařízneme, aby se při smažení nekroutily. |
3 | V pánvi rozpálíme olej, na něm kotlety nejprve zprudka z obou stran osmahneme, poté zmírníme oheň a upečeme je do měkka. |
4 | V jiné pánvi na lžíci másla podusíme nakrájené žampiony a chřest. V další pánvičce na másle umícháme vajíčko, které osolíme a jemně opepříme. |
5 | Usmažené kotlety dáme na servírovací talíře a na každou přidáme část podušených žampionů a chřestu. Zcela nahoru pak položíme do kornoutu stočený plátek šunky, naplněný míchaným vajíčkem. |
Poznámka
Servírujeme teplé. Nejvhodnější přílohou jsou vařené brambory.