Recept

Bramborová polévka se zelím a rýží

  • Portugalsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 47373
Kategorie: Polévky

Ingredience

1,5 kg Brambory
80 g Celer bulvový
3 stroužek Česnek
1 ks Cibule
150 g Mrkev kořen
100 g Rýže loupaná
1 špetka Šafrán
140 g Slanina vepřová
40 g Špagety
1 kávová lžička Sůl
150 g Tuřín
1,5 l Voda pitná
500 g Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 390 kcal
Kilojoule 1 633kJ
17% Sacharidy 61 g
91% Tuky 69 g
20% Sodík 403 mg
23% Bílkoviny 13 g

Bramborová polévka se zelím a rýží postup přípravy receptu:

1

Brambory a kořenovou zeleninu oloupeme, opláchneme a nakrájíme na kostičky. Česnek pokrájíme na plátky, slaninu a cibuli krájíme na jemno. Zelí zbavíme zvadlých a poškozených listů a rozkrájíme na nudličky. Špagety přelomíme na menší kousky.

2

Brambory se zeleninou, rýží, špagetami a slaninou vložíme do vroucí osolené vody a vaříme, až bude vše měkké. Na závěr přidáme šafrán.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept