Daňčí guláš s lečem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Daňčí guláš s lečem
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 47374 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
400 g | Cibule |
1000 g | Dančí maso |
3 g | Jalovec |
30 g | Jíška hotová tmavá |
3 g | Kmín drcený |
250 g | Lečo sterilované |
20 g | Paprika mletá sladká |
3 g | Pepř černý mletý |
80 g | Protlak rajčatový |
150 g | Sádlo škvařené |
10 g | Sůl |
600 g | Těstoviny vařené (průměr) |
1000 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 207,3mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,1mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Dančí maso, Kmín drcený, Paprika mletá sladká, Sádlo škvařené, Sůl, Těstoviny vařené (průměr) mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jalovec, Jíška hotová tmavá, Lečo sterilované, Pepř černý mletý, Protlak rajčatový, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Daňčí guláš s lečem postup přípravy receptu:
1 | Odblaněné maso nakrájíme na menší kousky, oloupanou cibuli nadrobno, česnek prolisujeme a lečo ze sklenice scedíme. |
2 | V hrnci na sádle osmahneme cibuli do zlatova, přisypeme kousky masa, osmažíme, přidáme rajčatový protlak, mletou papriku, orestujeme v tuku, osolíme, opepříme. Jakmile maso pustí šťávu, přidáme česnek, kmín, jalovec a podusíme. Když se tekutina téměř odpaří, podlijeme vývarem a dusíme 40 minut. Nyní zahustíme tmavou jíškou, přimícháme scezené lečo a dodusíme. Nakonec podle chuti dosolíme, dopepříme a odstavíme. |
3 | K tomuto guláši jsou vhodné vařené těstoviny. |
Poznámka
Servírujeme teplé.