Jednoduchý recept

Daňčí guláš s rajčaty

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 47379

Ingredience

300 g Cibule
1000 g Dančí maso
3 g Kmín drcený
3 g Majoránka
150 g Olej rostlinný
3 g Pepř černý mletý
15 g Petržel kudrnka
80 g Protlak rajčatový
500 g Rajčata
10 g Sůl
600 g Těstoviny vařené (průměr)
500 ml Vývar z hovězích kostí
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 612 kcal
Kilojoule 2 562kJ
11% Sacharidy 39 g
39% Tuky 30 g
52% Sodík 1 g
86% Bílkoviny 48 g

Daňčí guláš s rajčaty postup přípravy receptu:

1

Odblaněné daňčí maso omyjeme, nakrájíme na kostky, oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, rajčata spaříme, oloupeme, vydlabeme semínka a dužinu rozkrájíme na kostičky, petrželku posekáme na jemno.

2

V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, osmahneme do zlatova, přidáme kostky masa, orestujeme, osolíme, opepříme, okmínujeme, přilijeme rajčatový protlak, promícháme, podlijeme vývarem z kostí a půl hodiny zvolna dusíme. Přidáme pokrájená rajčata, majoránku, česnek, petrželku a dodusíme. Podle potřeby podléváme vývarem. Rajčata by se měla úplně rozvařit na krém, proto guláš není třeba zahušťovat.

3

Podáváme s vařenými těstovinami.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept