Recept

Zeleninová směs s očky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (84%)
ID receptu: 47380

Ingredience

2 ks Cibule
1 ks Citrony
90 g Máslo čerstvé
200 g Paprika zelená
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
300 g Rajčata
80 g Sardelová očka
150 g Sardinky v oleji
0,5 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Tymián čerstvý
2 stroužek Česnek
160 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 363 kcal
Kilojoule 1 517kJ
4% Sacharidy 16 g
39% Tuky 29 g
5% Sodík 108 mg
28% Bílkoviny 16 g

Zeleninová směs s očky postup přípravy receptu:

1

Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na osminky, vykrájíme semena, také papriky zbavíme semen a pokrájíme je na nudličky, žampiony očistíme, rozpůlíme a krájíme na plátky, cibuli rozkrájíme nadrobno, petrželovou nať a tymián nasekáme na jemno, česnek prolisujeme. Sardinky slijeme a vykostíme, očka slijeme. Citron oloupeme, nakrájíme na plátky.

2

Cibuli zpěníme na másle, přimícháme žampiony, papriky, česnek, sůl, pepř, tymián a smažíme. Na závěr vmícháme rajčata a vysmažíme šťávu.

3

Servírujeme se sardinkami, očky, sypeme petrželovou natí, obkládáme plátky citronu.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept