Zeleninová směs s očky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninová směs s očky
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 47380 |
Kategorie: | Teplé saláty |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
90 g | Máslo čerstvé |
200 g | Paprika zelená |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
300 g | Rajčata |
80 g | Sardelová očka |
150 g | Sardinky v oleji |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Tymián čerstvý |
160 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 57,0mg |
Draslík | 531,9mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 78,8mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 27,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citrony, Paprika zelená, Rajčata, Sůl, Tymián čerstvý, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sardelová očka, Sardinky v oleji mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninová směs s očky postup přípravy receptu:
1 | Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na osminky, vykrájíme semena, také papriky zbavíme semen a pokrájíme je na nudličky, žampiony očistíme, rozpůlíme a krájíme na plátky, cibuli rozkrájíme nadrobno, petrželovou nať a tymián nasekáme na jemno, česnek prolisujeme. Sardinky slijeme a vykostíme, očka slijeme. Citron oloupeme, nakrájíme na plátky. |
2 | Cibuli zpěníme na másle, přimícháme žampiony, papriky, česnek, sůl, pepř, tymián a smažíme. Na závěr vmícháme rajčata a vysmažíme šťávu. |
3 | Servírujeme se sardinkami, očky, sypeme petrželovou natí, obkládáme plátky citronu. |
Poznámka
Servírujeme teplé.