Recept

Smažené sépie v pivním těstíčku

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 31 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 6 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 47383
Kategorie: Předkrmy

Ingredience

2 ks Citrony
1 ks Salát ledový
1 kg Sépie
Pivní těstíčko
6 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1,5 dl Olej olivový
0,5 kávová lžička Pepř citronový
2 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 308 kcal
Kilojoule 1 291kJ
4% Sacharidy 13 g
13% Tuky 10 g
53% Sodík 1 g
75% Bílkoviny 42 g
Smažené sépie v pivním těstíčku

Smažené sépie v pivním těstíčku postup přípravy receptu:

1

Omyjeme listy ledového salátu, vodu setřepeme a listy odložíme do mísy.

2

Vykuchané sépie dobře omyjeme, osušíme, nakrájíme je na kroužky přibližně 1 cm silné.

3

Připravíme si těstíčko: v misce vyšleháme mouku s pivem, solí a pepřem.

4

V pánvi rozpálíme na správnou teplotu olej. Nakrájené kroužky ponoříme do těstíčka tak, aby byly celé těstíčkem pokryté, opatrně je vkládáme do rozpáleného oleje. Smažíme je z každé strany do zlatova přibližně po 2 - 3 minutách z každé strany. Vyjmeme je děrovanou naběračkou, odložíme na papírovou utěrku okapat.

5

Smažené sépie podáváme teplé s hlávkovým salátem a citrónem.

Poznámka

K smaženým sépiím můžeme podávat česnekový dip.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept