Daňčí guláš s houbovou čalamádou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Daňčí guláš s houbovou čalamádou
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 47384 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
500 g | Cibule |
100 g | Cibule sterilovaná |
1000 g | Dančí maso |
150 g | Houby nakládané |
30 g | Jíška instantní |
5 g | Koření Zvěřina |
150 g | Olej slunečnicový |
15 g | Paprika mletá sladká |
100 g | Paprika sterilovaná |
3 g | Pepř černý mletý |
600 g | Rýže dušená |
10 g | Sůl |
800 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 37g |
---|---|
Cholesterol | 148,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 2,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,9mg |
Vitamín E | 10,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Cibule sterilovaná, Dančí maso, Houby nakládané, Olej slunečnicový, Paprika mletá sladká, Paprika sterilovaná, Rýže dušená, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jíška instantní, Pepř černý mletý, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Koření Zvěřina nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Daňčí guláš s houbovou čalamádou postup přípravy receptu:
1 | Očištěné daňčí maso nakrájíme na menší kousky, oloupanou cibuli nadrobno, česnek prolisujeme, nakládané houbičky smícháme s nakládanými paprikami a nakládanou cibulí. |
2 | V hrnci na rozpáleném oleji usmažíme cibuli dozlatova. Přisypeme kousky masa, osolíme, opepříme, podusíme ve vlastní šťávě, jakmile se šťáva vydusí, posypeme mletou paprikou, orestujeme, podlijeme troškou vývaru a zvolna dusíme 1 hodinu. |
3 | Přidáme česnek, nakládanou zeleninu s houbami, okořeníme zvěřinovým kořením, podle potřeby dolijeme vývar, zahustíme instantní jíškou a dodusíme. |
4 | Guláš podáváme s dušenou rýží. |